Bra och god mat är viktigt!


Barnen behöver god, nyttig och mångsidig mat för att må bra, utvecklas och leka. På Trollskogen serveras frukost, fruktmellanmål, lunch och ett matigare mellanmål på eftermiddagen. Vi serverar helt ekologiska råvaror.

Grundlägga bra matvanor

För oss på Trollskogen är det naturligtvis viktigt att matsituationen blir en stund med trevlig samvaro.

Men vi vill också bidra till att barnen ska få en positiv inställning till mat och kunskaper om mat och livsmedel för att grundlägga bra matvanor.

Vi har planerade aktiviteter där vi arbetar aktivt med att experimentera och praktisera med mat. Att lära sig att möta ny mat med nyfikenhet och intresse är en viktig del.

Vår kock serverar näringsriktigt sammansatta måltider. Hon är också lyhörd för vad barnen tycker om och önskar för mat. Dagligen serveras grönsaksbuffé som äts innan lunchen dukas fram. Frukt äter vi tre gånger om dagen; fruktstund på förmiddagen, efter lunch och ihop med mellanmålet

 

Egenodlat

I vår trädgård har vi ett grönsaksland där vi odlar tillsammans med barnen varje år. Vi tittar på hur det växer och så småningom blir det dags för ett smakprov. Förra året odlade vi bland annat sallad, persilja och gräslök.